WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn Benoit Demedts en Marie-Anne De Mey. Benoit kreeg de microbe van de land- en tuinbouw mee van zijn grootouders. Na zijn studies tuinbouw ging hij in dienst bij een loonwerker. Bij Inagro proefde hij voor het eerst van de aardbeienteelt. Marie-Anne werkte in de zorgsector, tot ze begin dit jaar vol gezonde goesting mee in het bedrijf stapte. Samen met onze drie kindjes Heleen (5), Margaux (3) en Victor (bijna 2) vormen wij een jong en modern tuinbouwgezin.

 HISTORIEK

Voor het bedrijf het onze werd, was het eigendom van de familie Saelens. Zij kweekten jarenlang komkommers en tomaten. Tot in 2006: toen pasten ze de serres aan om over te kunnen schakelen naar de aardbeienteelt. In 2010 konden wij de boerderij overkopen: we mochten ons eigenaar noemen van ons eigen aardbeienbedrijf.

In de jaren die daarop volgden, investeerden we volop: we installeerden plastic tunnels, bouwden een loods en kozen resoluut voor de korte keten. Geen enkele aardbei uit onze kwekerij passeert nog de veiling. We leveren vooral aan groothandel Bouvry uit Brugge. In en rond Gits vind je onze aardbeien wel in onze eigen thuiswinkel, in onze automaten of in plaatselijke winkels.

VISIE

Als jonge en moderne ondernemers besteden wij veel aandacht aan innovatie en milieu. In onze frigo’s in de loods bewaren we ons eigen plantgoed. We bestrijden schadelijke beestjes op een biologische manier en bestuiven de bloemen van onze aardbeiplant met bijen en hommels. Ons afvalwater zuiveren we zelf zodat we het kunnen hergebruiken. Onze serres verwarmen we op aardgas. De CO2-uitstoot daarvan blazen we weer de serre in: dat geeft onze plantjes extra warmte. Onze liefde voor de stiel, gecombineerd met de nodige aandacht voor milieu en innovatie, resulteert in aardbeien van topkwaliteit. Door de keten kort te houden, kunnen we ons product verser dan vers aan de consument aanbieden.