10 MAANDEN PER JAAR AARDBEIEN!

Onze aardbeien telen we in serres of onder plastiek kappen. In onze serres kunnen we drie keer per jaar oogsten. De eerste aardbeien van het seizoen plukken we al midden maart. Die oogst duurt tot eind mei. Een tweede pluk start midden juli en duurt tot half augustus. De laatste aardbeien uit de serre oogsten we tussen midden oktober en medio januari.

Onder onze plastiek kappen komen we tot maximum twee oogsten per jaar. Hier kunnen we oogsten van eind mei tot half juli en van midden augustus tot half oktober. Onder onze stellingen in de plastiek tunnels, groeit er gras. Dat gras zorgt voor een ideaal en koel klimaat in de warme zomermaanden. Deze omstandigheden leveren aardbeien van super kwaliteit!

EIGEN PLANTGOED WAARBORGT TOPKWALITEIT

We kopen kwalitatieve aardbeistekken aan of snijden ze zelf uit onze eigen zomerteelten. Midden juli stekken we het plantgoed in trayplaten. De maanden daarna verzorgen we deze nieuwe stekjes: de bloemen verwijderen we, zodat de plant alle kansen krijgt om optimaal te groeien. In december pakken we de trayplanten in en gaan ze de frigo in, waar we ze bewaren op -1,5 graden. Zo verlengen we de winter kunstmatig om een langere oogstperiode te kunnen garanderen.

EEN HART VOOR HET MILIEU

Als tuinbouwers maken we optimaal gebruik van wat moeder aarde ons biedt. Maar dat doen we met respect en een groot hart voor het milieu. Onze activiteiten mogen het milieu niet belasten, en waar we kunnen, kiezen we steevast voor duurzame en milieuvriendelijke oplossingen. Zo streven we naar een biologisch evenwicht in onze teelt door kweekzakjes op te hangen en doelgericht hun natuurlijke vijanden uit te strooien. Lieveheersbeestjes verorberen maar wat graag de schadelijke bladluizen. Door hommels en bijen uit te zetten in de serres, helpen we de bestuiving van de aardbeibloemen een handje.

Verwarming, elektriciteit en water zijn in onze stiel erg belangrijk. Ook hier gaan we verstandig mee om. Zo vangen we al het regenwater van onze serres en plastiek kappen op. We zuiveren en hergebruiken ook ons eigen afvalwater. In de koelere maanden verwarmen we onze serres op aardgas. De rook die bij aardgasverwarming vrij komt, blazen we weer de serres in: de plantjes profiteren van de CO2 en de warme lucht. Onze zonnepanelen coveren grotendeels ons elektriciteitsverbruik. Zo willen we nog jarenlang de smakelijkste vruchten kweken, met respect voor de natuur!